Atractii din jurul pensiunii Enothera

8
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pensiunea Enothera, din comuna Valeni, judetul Dambovita,  este o unitate de cazare situata pe soseaua care leaga Targoviste de Campulung Muscel.

Zona de munte cu peisaje mirifice, aer curat si vegetatie din belsug gazduieste unele dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din tara. Centrul de echitatie La Copaci este unul dintre ele. Daca iubesti caii si echitatia in aer liber, pe drumuri de munte, este o reala placere!

Si cum toamna, prin spectacolul ei de culori, poate fi sarbatorita cel mai bine in natura, poti face o excursie la Centrul de echitatie din Comuna Malu cu Flori, Dambovita, pentru a privi de la inaltimea calului tau tabloul unic, pictat de natura.

Pe langa cai, centru de echitatie este insufletit si de alte animale, precum caini, pasari, porumbei si ponei care pot fi admirati prin livada cu meri. In timp ce iti astepti randul la calarit, te poti aventura pana la alte obiective turistice din apropiere, cum ar fi Manastirea Cetatuia Negru Voda, una dintre cele trei biserici rupestre din Judetul Arges. Drumul nu este foarte lung si merita tot efortul. Odata ajuns/a in varf, natura iti va incanta privirea cu o vedere panoramica asupra vaii raului Dambovita, unde te poti bucura de liniste totala si o senzatie de pace interioara conferita de aceste locuri incarcate de spiritualitate.

Manastirea are doua biserici, una sapata in piatra in care se regasesc picturile rupestre, si una din lemn, in stil maramuresean. Odata trecut/a de chiliile calugarilor, vei intalni Crucea Dorintelor care se inalta maiestuoasa pe un platou de piatra si despre care se spune ca se afla pe locul unde odata a fost tronul voievodului Negru Voda. Dupa ce te-ai incarcat cu energie pozitiva din aceste locuri religioase unice, esti pregatit/a, mai ales spiritual, de plimbarea cu caii prin padure.

Nu ai nevoie decat de niste cunostinte de baza pentru plimbarea cu caii Centrului de echitatie La Copaci. Fiind obisnuiti cu astfel de plimbari, aceste fiinte incredibile sunt buni companioni, nefiind necesara depunerea vreunui efort in a-i controla. Nu iti ramane decat sa admiri natura si sa te bucuri pe deplin de experienta unica pe care o traiesti. Vei urca si cobori vai, vei merge prin livezi de meri si vei putea admira piscurile muntilor imbracati in cele mai frumoase culori create de natura. Vantul iti mangaie pielea, soarele picteaza cele mai frumoase culori la apus si uiti de stresul cotidian. Esti doar tu si natura.

In stransa legatura cu natura este si pensiunea Enothera. Dupa plimbarea calare prin aerul curat de munte si o sedinta foto cu caii, Casa Enothera iti asigura cele mai bune conditii de cazar si odihna. Te vom intampina de fiecare data cu portile si cu sufletele deschise, in cel mai armonios cadru natural. Este locul ideal in care te poti regasi, in care te bucuri de cele mai simple pretioase lucruri: liniste, calm, bunastare.

Iti oferim toate ‘’ingredientele’’ pentru o sedere memorabilia. Natura ne-a pus la dispozitie cel mai prietenos cadru: Muntii Bucegi. Si noi, la randul nostru, daruim relaxare si liniste. Pe langa intimitate si respect, le punem la dispozitie celor care ne trec pragul 6 camere duble cu grup sanitar propriu, TV satelit, internet si un decor rustic ce se incadreaza perfect in preferintele oaspetilor. Aici, linistea si relaxarea ta sunt la loc de cinste. Enothera te asteapta in cel mai frumos cadru, in comuna Valeni, a carei istorie te lasam sa o descoperi aici.

 

enothera@yahoo.com