Beneficiile ciubarului asupra sanatatii

oameni in ciubar

Beneficiile ciubarului asupra sanatatii sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, insa poate unul dintre avantajele cele mai evidente care vine in minte majoritatii oaspetilor nostri atunci cand vorbim de ciubar este cel legat de relaxare.

Care ar putea fi secretul unui ciubar atat de simplu, confectionat din lemn, considerat, de unele persoane, chiar un sistem invechit? Mediul cu temperatura si umiditate ridicata. Explicatia consta in faptul ca, in aceste conditii, corpul nostru incepe sa se protejeze. Cum? Prin cresterea circulatiei sangelui si cresterea transpiratiei, procese care favorizeaza eliminarea toxinelor prin piele, activarea tuturor organelor noastre interne si indeosebi, relaxarea generala a corpului.

Drept urmare, avantajele acestor ciubare din lemn pentru sanatatea umana sunt nenumarate. Totodata, poate mai putin cunoscut este faptul ca, spre deosebire de o sauna, ciubarul este mai usor de suportat de catre utilizator, deoarece capul sau ramane afara, in mediul exterior, prevenindu-se, astfel, sarcina supusa pe vasele creierului si sistemul respirator.

Beneficiile ciubarului pentru sanatate

Stiati ca, initial, aceste butoaie din lemn pentru bai au fost create pentru reabilitarea fizica a minerilor? Da, un echipament atat de rudimentar, convenabil, economic si usor de realizat in acele vremuri avea beneficii care se manifestau prin indepartarea rapida a zgurii de pe pielea minerilor si eliminarea cu succes a toxinelor acumulate in corp de catre acestia, in subteran.

Aceste cazi cu apa fierbinte au fost apreciate de oameni inca din Evul Mediu, hidroterapia cu apa calda fiind considerata cea mai buna modalitate pentru redobandirea fortei revigorante pentru trup si suflet. Insa ele au fost pe nedrept uitate de europeni in schimbul plasticului modern.

La pensiunea Enothera, lemnul a primit deja aprecierea cuvenita. Aici, oaspetii nostri au acces la cea mai valoroasa resursa medicala profilactica, pentru sanatatea si confortul lor. Prin utilizarea ciubarului si, implicit, prin apropierea de natura, veti combate consecintele nefaste ale stresului, veti gasi calmul si echilibrul necesar pentru viata de zi cu zi.

Ciubarul din lemn reprezinta o solutie excelenta pentru relaxare, ameliorarea stresului, pentru confortul familiei si al prietenilor. Pe zi ce trece, ciubarul aduna din ce in ce mai multe aprecieri, fiindu-i recunoscute beneficiile aduse atat sanatatii, cat si relaxarii:

  • Imbunatateste in mod considerabil somnul

Baile in ciubar pot imbunatati somnul. Pe baza testelor medicale meticuloase efectuate de japonezii E.J. Sung si J. Tochihara si conform rezultatelor cercetarii acestora publicata in “Journal of Physiological Anthropology and Applied Human Science”, baile fierbinti:

  • reduc tensiunea musculara;
  • decongestioneaza tractul respirator;
  • regularizeaza ritmul cardiac;
  • normalizeaza sistemul nervos.

Pentru ca baile in ciubar sa fie eficiente si sa va ajute sa dormiti mai bine, este important sa alegeti momentul corect. Ca pregatire pentru somn, corpul nostru incepe sa se raceasca treptat in a doua parte a zilei.

O baie fierbinte chiar inainte de culcare poate intrerupe acest ciclu natural si neutraliza beneficiile ciubarului. Baile in ciubar trebuie facute cu aproximativ 90 de minute inainte de a ne culca, astfel incat corpul nostru sa aiba suficient timp pentru dispersarea in mod natural a caldurii.

  • Imbunatateste starea de spirit

Potrivit psihologului Neil Morris, scufundarea in apa calda diminueaza starile de depresie, deoarece “ofera o combinatie minunata de izolare, liniste si confort”.

O astfel de imbaiere are ca efect imponderabilitatea produsa de flotabilitatea apei, ceea ce este extrem de relaxant. Caldura reduce tensiunea, iar senzatiile de confort si plutire pe care le ofera imbaierea permit relaxarea mintii si, ulterior, a corpului.

  • Favorizeaza eliminarea toxinelor

Temperatura si umiditatea ridicata duc la cresterea circulatiei sangelui si cresterea transpiratiei, procese care favorizeaza eliminarea toxinelor prin piele.

  • Intareste sistemul imunitar

Beneficiile ciubarului pentru sistemul imunitar nu mai sunt o noutate. Baile pot ameliora simptomele de raceala si gripa in cazul in care aveti nasul infundat si o tuse puternica.

Aburii  calzi vor decongestiona inflamatia cailor nazale si vor pune in miscare circulatia sangelui de la nivelul fetei, eliberand astfel orice blocaj al mucusului nazal. Iar sistemul imunitar este ajutat sa lupte mai bine impotriva virusilor.

  • Calmeaza durerile articulare

Baile calde in ciubar relaxeaza muschii, amelioreaza presiunea asupra nervilor, iar flotabilitatea oferita de apa reduce greutatea corporala cu 90%, eliminand astfel presiunea de pe articulatii. Astfel spus, hidroterapia intr-un ciubar va poate ameliora simptomele in boli precum artrita sau poliartrita reumatoida.

  • Poate imbunatati sanatatea cardiovasculara

Cufundarea in apa pana la gat ofera un antrenament cardiac, iar acest lucru se datoreaza faptului ca apa pune mai multa presiune asupra corpului, de unde si cresterea volumului cardiac. Cu alte cuvinte, atunci cand ne scufundam, inima noastra lucreaza mai mult, iar asta o face sa ramana sanatoasa.

Au fost situatii foarte rare in care oaspetii sa zica pas unei bai relaxante si sanatoase in ciubar, insa daca prezentati risc de boli de inima sau suferiti de hipertensiune arteriala, este indicat sa cereti sfatul medicului specialist inainte de a intra in ciubar.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre Ciubarul Pensiunii Enothera, va stam la dispozitie.