Daca te gandesti sa parcurgi Drumul lui Mihai Viteazul, te asteptam la Enothera

drumul lui mihai viteazul

Via Muntenia se vrea a fi un proiect ambitios, axat pe promovarea Romaniei autentice. Traseul interconecteaza, printr-un circuit spectaculos, judetele Prahova, Buzau, Dambovita, Arges, Valcea si Vrancea, unind toate bogatiile turistice ale Munteniei de sub munte. Pe langa promovarea unei Romanii autentice, drumul de o frumusete naturala extraordinara a fost creat pentru promovarea turismului in comunitatile locale, tocmai printr-o astfel de conectare la reteaua turistica cu un potential promitator.

Via Muntenia este drumul tuturor celor care viseaza sa se redescopere intr-unul dintre cele mai frumoase cadre autentice romanesti, cu locuri incarcate de istorie si peisaje desprinse, parca, din basm. Este drumul ce traverseaza intreaga Muntenie de sub munte, din Buzau pana la raul Olt, prin cele mai deosebite zone. Traseul complet este de aproximativ 600 de kilometri si presarat cu drumuri sigure in orice conditii, posibilitati de cazare sau de servire a mesei, in functie de posibilitatea financiara sau dorinta fiecarui turist.

Atat iubitorii de ciclism, cat si cei pasionati de drumetii cu rucsacul in spate pot alege intre doua variante. Via Muntenia porneste din comuna prahoveana Magureni, continuand spre dreapta, cu „Drumul lui Mihai Viteazul” – aproximativ 230 kilometri pana la Cozia –  si la stanga, cu „Drumul doamnei Neaga” – aproximativ 370 kilometri – pana la Focsani, in Vrancea.

Pensiunea Enothera din Dambovita, pe „Drumul lui Mihai Viteazul”

In Dambovita, printre localitatile prin care trece Via Muntenia, cu „Drumul lui Mihai Viteazul”, se numara si Valeni, o zona cu peisaje de o frumusete rara, ce contine toate ingredientele necesare unei  escapade de vis: trasee, numeroase puncte de atractie turistica, restaurante, dar si pensiuni. Aici, „explozia” de culori, autenticitate, simplitate si traditie se impleteste cu buna-dispozitie si relaxarea, intr-un decor de poveste, incarcat de istorie.

Asadar, daca te gandesti sa parcurgi „Drumul lui Mihai Viteazul”, trebuie sa stii ca pe parcursul calatoriei tale  vei beneficia de un traseu presarat cu cele mai frumoase si spectaculoase zone din care nu lipsesc atractii turistice demne de toata admiratia – panorame, peisaje unice, case vechi si noi, sate, parcuri, manastiri, ateliere de olarit, curti domnesti, biserici, muzee, mausolee, centre de echitatie, cascade, stranduri, ape termale si terapeutice.

Popas la Pensiunea Enothera din Valeni – Dambovita

Esti in cautarea unei oferte bune de cazare? Nu poti rata un binemeritat popas la Pensiunea Enothera, situata in Valeni – Dambovita, intr-un cadru natural pitoresc. O gasesti in comuna traversata de soseaua judeteana DJ723 ce leaga Valea Dambovitei si DN 72A de Valea Argesului si DN73D, la poalele Carpatilor Meridionali, la 41 kilometri de Targoviste si 28 kilometri de Campulung Muscel, intr-o zona de munte cu peisaje mirifice, aer curat si vegetatie din belsug.

Incaperile sunt spatioase si aerisite, iar stilul rustic ce dicteaza intreaga unitate complimenteaza orice incapere atat prin functionalitate, cat si prin estetica. Enothera are o capacitate de cazare de 12 persoane, in 6 camere duble dotate cu bai proprii, TV si internet wireless. Totodata, pensiunea dispune de o bucatarie ce intruneste toate facilitatile necesare, zona de living si de relaxare, zona de gratar, foisoare si balansoare cu priveliste minunata spre munte.

Punctele forte ale pensiunii? Piscina ultra moderna, acoperita cu panouri din termopan, glisante, ce mentin constant temperatura apei la 26 – 28 grade Celsius, si ciubarul cu soba pe lemne si apa incalzita, ideal pentru zilele sau serile mai reci sau chiar geroase. Ambele, pentru o senzatie incredibila de relaxare, panorame impresionante cu rasarituri si apusuri feerice, deconectare completa intr-o liniste profunda si timp pentru tine! Locatia se adreseaza atat celor care iubesc natura, celor care iubesc linistea mediului inconjurator, cat si familiilor cu sau fara copii.