Despre locatie

Casa Enothera se afla in localitatea Valeni – Dambovita, situata in partea de Nord – Est a podisului Getic, la poalele Carpatilor Meridionali, la 41 kilometri de Targoviste si 28 kilometri de Campulung Muscel. Ne gasesti pe Strada Valea Mare, Nr. 147, 137500, Valeni – Dambovita, judetul Dambovita. Comuna este traversata de soseaua judeteana DJ723, ce leaga Valea Dambovitei si DN 72A de Valea Argesului si DN73D.


Navigare GPS:
Latitudine: 45.166127
Longitudine: 25.1851592

Inlocuiti zgomotul citadin cu plaiurile muscelene, cu o impresionanta oaza de liniste, in care veti regasi mireasma florilor de camp si in care va veti bucura pe deplin de aerul curat. Ascultati linistea, bucurati-va de adierea vantului prin padurile de fag si de susurul involburat al paraurilor, intr-o armonie pe care o veti descoperi odata cu cazarea in Casa Enothera, de la poalele Muntilor Bucegi.


Pentru a imbina relaxarea cu turismul activ, Muntii Bucegi va invita pe drumuri catre zone salbatice, zone pitoresti si atractii turistice unice, intesate de istorie. Construita pe o stanca inalta, la altitudinea de 881 de metri, pe malul stang al raului Dambovita, Manastirea Negru Voda de la Cetateni, aflata la doar 6 – 7 kilometri de Enothera, adaposteste doua biserici: biserica veche, aflata intr-o pesterea naturala, si biserica noua din lemn, construita in stil maramuresean. Aici, in fiecare an, de Izvorul Tamaduirii, izvoraste un firicel de apa din altarul sapat in piatra.

La 40 de kilometri distanta gasiti Pestera Dambovicioara, asezata intr-un cadru natural, langa Pastravaria Dambovicioara, unde puteti descoperi locuri frumoase si atractii de tot felul. Zona superba si foarte accesibila a pesterii permite explorarea traseelor si galeriilor usor ramificate. Peretii pesterii sunt ‘’impodobiti’’ cu formatiuni geologice spectaculoase, denumite sugestiv ‘’Capul de Sarpe’’, ‘’Aripa de Acvila’’,’’ Laba de Urs’’, ‘’Pielea de Leopard’’.

La 22 kilometri se afla Manastirea Namaesti, sapata in stanca, intr-o zona pitoreasca. Atractia principala a manastirii o constituie Icoana Maicii Domnului, ferecata in argint, despre care legenda spune ca ar fi fost pictata de apostolul si evanghelistul Luca. Despre aceasta icoana se mai spune ca face minuni cu toti cei care se roaga cu credinta la ea.

Turismul ecvestru este o alta activitate pe care zona o ofera. Pentru experiente memorabile, va invitam intr-o calatorie calare pe munte, accesibila si incepatorilor. Cu ajutorul unui ghid, puteti explora trasee ecvestre in natura, bine stabilite, care includ vizitarea unor obiective turistice, plimbari pe cursul unui rau sau descoperirea unor peisaje mirifice, in aerul proaspat de munte.

Gradina dotata cu piscina, gratar si foisor

Gradina si curtea casei dispun de suficient spatiu in care va puteti plimba in voie si admira frumusetile locului. In curte, gasiti piscina acoperita cu panouri din termopan, glisante, care mentin constant temperatura apei (26-28 grade Celsius), in care va puteti relaxa si distra alaturi de cei dragi. De asemenea, atat pentru dumneavoastra, cat si pentru cei mici, am amenajat in curte un foisor, un gratar si un leagan rustic din lemn care sa va faca zilele mai frumoase si mai animate.

Ideal pentru a va petrece timpul liber, foisorul este locul perfect in care va puteti relaxa alaturi de familie si prieteni in zilele calduroase de vara.

Leaganul in stil rustic, care se integreaza perfect in peisaj, va ofera un plus de confort atunci cand doriti sa cititi o carte, sa serviti o gustare sau pur si simplu sa va relaxati la umbra copacilor. Gratarul in stil rustic infrumuseteaza si el curtea casei si va permite gatirea celor mai delicioase bucate.

Fa o rezervare

enothera@yahoo.com